ورق های کامپوزیت

تعرفه تبلیغات در سایت

نحوه اجرای نمای کامپوزیت ، قیمت ورق کامپوزیت و اجرا ، طراحی نمای کامپوزیت ، نمای کامپوزیت مغازه ، نمای کامپوزیت چیست ، نمای کامپوزیت ساختمان الفا ، زیرسازی نمای کامپوزیت ، معایب نمای کامپوزیت

 

با پدید آمدن دوره مدرنیته در معماری و شروع زمانه مدرن، طراحان و مجریان ساختمانی زیادی به ساختمان های بلندمرتبه، ساخت و سازهای صنعتی، استفاده از متریال های پیشرفته علاقمند شدند و به صورتی که در سال های اخیر، بهره گیری از ورق های کامپوزیت آلومینیومی به منزله یکی از متریال های پیشرفته، آن چنان رونق گرفت که هم اکنون به یکی از عمده ترین متریال های مورد استفاده در نماهای ساختمانی کشور تبدیل شده است.

 

نمای کامپوزیت چیست؟

ورق های کامپوزیت برای نخستین بار در کشور آلمان معرفی شد و استقبال و استفاده زیاد این محصولات به منزله یکی از مواد مورد استفاده در نمای ساختمان ها، بیانگر کیفیت مناسب و نبود هر گونه محدودیت در طراحی و اجرای آن است.

ورق آلومینیوم کامپوزیت در واقع آمیزه لایه ای مصالحی مثل پلاستیک فشرده و یک لایه نازک چند میلیمتری از فلز آلومینیوم است. رنگ ورق های آلومینیوم کامپوزیت معمولا به صورت انتخابی ساخته می شود و دارای طیف گسترده ای از رنگ ها برای تامین نیازهای مشتری است.

نمای کامپوزیت به نمایی می گویند که در آن از ورق های کامپوزیت آلومینیومی به منزله پوشش نهایی استفاده شده است. پوشش نمای ساختمان با پانل های بزرگ يا کوچک آلومینیومی در اندازه های دلخواه به ضخامت معمولا چهار میلیمتر تشکیل شده از دو لایه ورق آلومینیوم و هسته داخلی آنها از پلی‌اتیلن و یا مواد معدنی ضد حریق و پوشش رویه از جنس رزین PVDF، اصطلاحاً (Aluminum Composite Panels) یا ACP گفته می‌شود.

 

انواع کامپوزیت

آلومینیوم کامپوزیت پانل: آلومینیوم کامپوزیت پانل غالبا از آمیختن چند سطح مختلف با پوشش آلومینیوم ساخته می شود. دو صفحه آلومینیومی که دارای روکش هستند، رویه هسته پلیاتیلنی آن را می پوشانند. چسباندن این لایه های آلومینیومی به هسته، با کمک فرآیندهای شیمیایی و مکانیکی انجام می شود. به طوری که مقاومت بالایی در برابر ورقه ورقه شدن از خود نشان می دهد.

آلومینیوم کامپوزیت پانل نانو: آلومینیوم کامپوزیت پانل نانو علاوه بر اینکه دارای خصوصیاتی نظیر ضد آلایندگی، مقاوم در برابر آتش، استحکام مناسب و غیره است، همچنین به خاطر استفاده از فناوری برتر نانو از خصوصیات منحصر به فردی همانند خود تمیزکنی و مقاوم در برابر مواد اسیدی و قلیایی نیز برخوردار است. پس با توجه به خصوصیات بالا، هنگام استفاده از ورق های نانو در مقایسه با ورق های PVDF معمولی، دیگر نگرانی در باره تمیز کردن سطوح نمای کامپوزیت به ویژه در مورد ساختمان های بلند وجود ندارد.

آلومینیوم کامپوزیت پانل طیفی (رنگی): آلومینیوم کامپوزیت پانل طیفی از رنگ های موجود در طبیعت مثل رنگ های رنگین کمان الهام گرفته شده است. سطح بین ورق با رنگ براق ویژه ای پوشش داده می شود که سبب پدید آمدن حس لطافت و رنگارنگی در آن می شود. در واقع این مدل از کامپوزیت ها با توجه به زاویه تابش نور، با رنگ های گوناگونی مشاهده می شود. از این ورق می توان در اجرای دکوراسیون داخلی و خارجی در فضاهای عمومی، فروشگاه های زنجیره ای، مرکزهای خرید، تبلیغات نمایشگاهی و خیلی موارد دیگر استفاده کرد.

آلومینیوم کامپوزیت پانل ضدباکتری: آلومینیوم کامپوزیت پانل ضدباکتری یکی از تولیدات انحصاری iBond است. این نوع آلومینیوم، از هسته پلیاتیلن با وزن مخصوص کم و ضدآلاینده، بین دو ورق آلومینیومی با تکنولوژی پیشرفته ساخته شده است. برروی لایه های این ورق، رنگ ضدباکتری استفاده شده که در اثر آن، ظاهری زیبا و جذاب ایجاد شده است و همینطور خصوصیات ضد باکتری موجود در رنگ، سبب محافظت فضاهای خاص نظیر اتاق های عمل، مراکز تولید و نگهداری دارو، آزمایشگاه ها و غیره می شود.

آلومینیوم کامپوزیت پانل مقاوم در برابر آتش: این نوع ورق از هسته پلاستیکی نسوز با دو لایه ورق آلومینیومی تشکیل شده که نمونه نوینی از ورق های کامپوزیت آلومینیومی است. در واقع هسته پلاستیکی دربرگیرنده عنصر ضدآتش است که سبب می شود این ترکیب به دشواری آتش بگیرد، همچنین این قابلیت با کمک استانداردهای ویژه، تست شده و گواهی کیفیت درجه یک را دریافت کرده است. همچنین این ماده نسوز دارای خصوصیت خوبی است که در موقع آتش سوزی هیچ نوع گاز زیاندهی از خود صادر نمی کند.

نمای کامپوزیت طرح چوب: این مدل ورق نوع دیگری از کامپوزیت است که مانند طرح فلز هم در درون و هم در بیرون کاربرد گسترده ای دارد. لایه این ورق ها از یک سطح لمینیت تشکیل شده است.

روش اجرای نمای کامپوزیت

روش اجرای نمای کامپوزیت

روش اجرای نمای کامپوزیت

روش اجرای نمای کامپوزیت به دو نوع است:

۱. سیستم فیکس

۲. سیستم هنگ

 

اجرای نمای کامپوزیت با سیستم فیکس

در این شیوه اجرای نمای کامپوزیت بعد از برش و شیار به صورت ثابت، با پیچ یا پرچ بر روی زیرسازی آلومینیومی یا آهنی وصل شده که مرحله های نصب آن از سرعت زیادی بهره مند است. در میان فاصله ورق های نصب شده برای ایجاد نمایی زیباتر و ضد آب شدن نمای ساختمان، از تسمه ای به جنس ورق یا چسب های پلی اورتان یا چسب و لاستیک سیلیکونی استفاده می شود. در روش فیکس می توان از دو نوع زیرسازی آلومینیومی و آهنی نیز استفاده کرد.

در این سیستم برای اجرای کمربندی‌ های اصلی زیرسازی از پروفیل‌ های آهنی با مقطع معین و متناسب با اندازه های ساختمان و طرح مورد استفاده قرار می‌ گیرد. همینطور برای ساخت شبکه‌ ای از آکس‌ بندی‌ های افقی و عمودی متصل به کمربندی که محل نصب ورق‌های کامپوزیت و یا نمای شیشه را معین می کنند هم از پروفیل‌ های آهنی شبیه استفاده می شود.

با توجه به نوع سیستم فیکس آهن همه اتصالات آهنی با جوش انجام می شود و تنها برای نصب ورق‌ های کامپوزیت از نبشی‌ های آلومینیومی استفاده می کنند. آب‌ بندی در این سیستم توسط چسب سیلیکون و یا نوارهای لاستیکی انجام می شود.

روش دیگر اجرای نمای کامپوزیت با سیستم فیکس با کمک زیرسازی آلومینیومی است. در این شیوه برای پیشگیری از خوردگی بین آهن و آلومینیوم از لاستیک دی‌ الکتریکال کمک می گیرند. این سیستم دارای امکان رگلاژ زیادی در مقایسه با شیوه فیکس آهن است و همینطور به خاطر کمک از آلومینیوم، سازه سبک‌ تر از روش فیکس آهن است. آب‌ بندی در این سیستم همانند سیستم فیکس آهن با چسب سیلیکون و یا نوارهای لاستیکی انجام می شود.

روش اجرای نمای کامپوزیت

روش اجرای نمای کامپوزیت

اجرای نمای آلومینیوم کامپوزیت با سیستم هنگ

در این شیوه ، ورق ها با کمک شیار های چکمه ای نصب شده، به صورت ریلی روی پروفیل های ویژه آلومینیومی تعبیه می شوند. بعد از اجرای کمربندی های آهنی زیرسازی، با هدف برطرف کردن ایرادهای احتمالی سازه، نبشی های آهنی با شیارهای لوبیایی روی کمربندی های مطابق با آکس بندی ارائه شده در نقشه های اجرایی، تعبیه می شوند. در مرحله بعد، ریل های آلومینیومی با مقطع مشخص در آکس نبشی های آهنی بوسیله براکت های آلومینیومی با دو سوراخ لوبیایی به زیرسازی متصل می شوند.

در این شیوه برای جلوگیری از خوردگی میان آهن و آلومینیوم، از لاستیک های دی الکتریکال پی وی سی بین براکت آلومینیومی و نبشی آهنی بهره می گیرند. در آخر کار ورق های آلومینیوم کامپوزیت با کمک اتصالاتی آلومینیومی U شکل (موسوم به بچه ناودانی) که در درون لامل های آلومینیومی قرار می گیرند، بر روی لامل ها نصب می شوند.

با توجه به اینکه همه قسمت های زیرسازی و روسازی از یک جنس (آلومینیوم) هستند، انقباض و انبساط قسمت ها در اثر تغییر دما مثل یکدیگر عمل می کنند که این مورد از تغییر حالت و خرد شدن پیشگیری می‌کند.

برای آب‌ بندی این سیستم احتیاجی به چسب‌ های سیلیکون و یا لاستیک آب‌ بندی نیست، که با توجه به کم بودن عمر چسب‌ های سیلیکون و لاستیک‌های آب‌ بندی استفاده نکردن از چسب های سلیکیون و یا لاستیک از نقطه های برتری این سیستم محسوب می شود.

قطعه های متناسب با وزن خود روی صفحه ها گذاشته می شوند که به خاطر شکل خاص سرهم بندی ورق‌ ها در موقع زلزله و یا وزش بادهای شدید از محل خود بیرون نمی آیند و از پایداری زیادی در مقابل نیروهای جانبی برخوردار هستند.

 

مزایا و معایب استفاده از نمای کامپوزیت

مزایای استفاده از نمای کامپوزیت

  • دارا بودن نسبت استحکام به وزن و نسبت سفتی به وزن بالا
  • غیر خورنده، غیر مغناطیسی بودن
  • دارا بودن خاصیت جذب انرژی مناسب
  • دارا بودن عمر خستگی بالا
  • امکان گذاشتن حسگر درون مواد جهت کنترل کارکرد درست یا غلط کامپوزیت (کامپوزیت های هوشمند)
  • آسانی در ساخت چارچوب های با شکل هایی پیچیده

 

معایب استفاده از نمای کامپوزیت

  • قیمت زیاد مواد خام و روند ساخت
  • تافنس (مقاومت در مقابل ضربه) کم
  • آلایندگی محیط زیست به ویژه در باره کامپوزیت های زمینه پلیمری

برای انتخاب بهترین نمای ساختمان از بین انواع گوناگون پوشش های نما می توانید از کارشناسان اهالی فن آریو نما مشاوره گرفته تا بهترین گزینه را برای نمای ساختمان انتخاب نمائید.

نحوه اجرای نمای کامپوزیت, قیمت ورق کامپوزیت و اجرا, طراحی نمای کامپوزیت, نمای کامپوزیت مغازه, نمای کامپوزیت چیست,...
نویسنده : سهیل بازدید : 220 تاريخ : سه شنبه 17 مهر 1397 ساعت: 1:22

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :